Fantomi su pod merama praćenja

Danas je saobraćajna policija sprečila vozilo aktiviste Pokreta ujedinjenih fantoma da stigne iz sela Aradac do grada Zrenjanina jer je prevozio “poklon” za gradonačelnika Čedomira Janjića – bure stajskog đubriva.

Saobraćajna policija je bila na mestu gde inače nikada ne patrolira, ciljano je zaustavila samo jedno vozilo, a vozaču ponudila izbor: ili da ide na vanredni tehnički pregled ili da se vrati kući, uz njihovu pratnju, što se na kraju i dogodilo.
Na taj način, sprečen je performans darivanja gradske vlasti smrdljivim poklonom, što je trebalo da bude završni deo akcije “lepota davanja” i ukazivanje na brojne ekološke probleme koji postoje ili su u najavi u Zrenjaninu. Fantomi su prethodno dali krv u prostrijama Crvenog krsta, a zatim i podelili bombone deci na centralnom gradskom trgu.

Fantomi su prvo darivali krv

S obzirom na to da detalji performansa nigde nisu unapred najavljeni, Pokret ujedinjenih fantoma zaključuje da su njegovi aktivisti pod merama praćenja, odnosno prisluškivanja, jer je to jedini mogući način na koji je policija mogla da sazna koje vozilo da isključi iz saobraćaja na putu Aradac-Zrenjanin, odnosno da mu ne dozvoli ulazak u grad. Da je policija unapred znala svaki planirani korak Pokreta ujedinjenih fantoma potvrđuje i današnja izjava Nebojše Stefanovića koji se izjašnjavao o detaljima akcije koja nije ni sprovedena.

Bombone za decu na trgu

Nakon konsultacija koje će obaviti sa svojim advokatima, Pokret ujedinjenih fantoma će pokrenuti odgovarajuće postupke protiv onih koji su prekoračili granice svojih ovlašćenja nezakonitim praćenjem i nezakonitim ograničavanjem slobode kretanja.

Gradskoj vlasti, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i njegovom patronu zbog kojeg grad smrdi već dve decenije – ministru privrede Goranu Kneževiću dostavićemo odgovarajuće poklone pre ili kasnije, a Nebojši Stefanoviću ćemo se obraćati kada razgovaramo telefonom, rečnikom koji zaslužije – obećavaju fantomi.