Agresija na slobodne medije je u usponu

Jučerašnje primitivno i nadmeno obraćanje ministra Mladena Šarčevića novinarki N1 televizije Jeleni Mirković sramota je za vladu i državu u kojoj čovek takvog rečnika i ponašanja upravlja resorom prosvete. Šarčevićevo brecanje zbog pitanja koje mu se ne sviđa, a zatim i kočijaško obraćanje novinarki agencije Fonet Vesni Vujić, samo je jedan u nizu učestalih nipodaštavajućih nastupa najviših predstavnika vlasti prema medijima koji odbijaju da budu poslušnici i podrepaši Vučićeve kriminalne bulumente koja je okupirala državu.

Poslednjih nekoliko dana svedoci smo kampanje vlasti protiv nedeljnika NIN, dnevnog lista Danas i televizije N1. Opasna agresija na preostale slobodne medije je u usponu i to pokazuje da je vlast postala jako nervozna zbog afera koje se nagomilavaju i više ne mogu da se sakriju od javnosti.

Pokret ujedinjenih fantoma poziva novinare da budu hrabri, istrajni i međusobno solidarni, i građane da ih u tome podrže.

A Mladen Šarčević neka se podseti sopstvene izjave iz aprila prošle godine pa će mu biti jasno ko nije “pazio na času”. Tada je rekao da “očekuje izvestan napredak u odnosu na poslednje PISA testiranje”. Zašto se sada ponaša kao da je pušio organsku hranu s Jovanjice?