RasKrkana pošta

Pre dva dana, premijer je podneo ostavku zbog štrajka radnika pošte. U Finskoj. U isto vreme, poput požara se širi se štrajk po filijalama naše državne pošte, a premijer Ana Brnabić se verovatno češlja. Kakve veze ima što je sada štrajk u pošti, nekad je tamo bio i telefon i telegraf, odgovorila bi u svom stilu Brnabić kada bi je neko tim povodom nešto pitao. Ali ne pita je niko ništa, jer je opštepoznato da je naša pošta, kao i svako drugo državno preduzeće čijeg direkotra imenuje vlada, plen neke od vladajućih stranka, u ovom slučaju Partije ujedinjenih penzionera Srbije, koja tamo može da radi šta god hoće i kako god hoće, sve dok glasno kliče predsedniku Vučiću i njegovoj “mudroj” politici.

“Pošta Srbije”, naš najveći logistički poslovni sistem, je rasKrkan. Zaposleni u tom preduzeću s pravom se bune. Rade težak i odgovoran posao, za mizerne plate, a gledaju kako im nesposobno poslovodstvo, uz podršku državne vlasti, uništava preduzeće.

Građani Srbije, nemojmo se ljutiti na poštare što će ovih dana kasniti pošiljke. Podržimo ih u pravednoj borbi i opravdanim zahtevima.