Laboratorijske rezultate na sunce!

Zrenjaninci su godinama znali da njihova “česmovača” nije za piće jer sadrži nedozvoljenu količinu arsena i mnogo kamenca, a njena neispravnost se i golim okom mogla opaziti. Poslednjih šest meseci iz zrenjaninskih slavina izlazi tekućina za koju nikada niko nije obelodanio rezultate laboratorijskih analiza. Možda je tečnost koja se sada distribuira kroz gradski vodovod opasnija po zdravlje i životnu sredinu od one prethodne, možda sadrži i mnogo veće količine otrovnih supstanci, a neoprezne i neinformisane građane dovodi u zabludu da je ispravna samo zato što više nije žuta.

Zahtevamo da gradska vlast odmah obelodani rezultate laboratorijskih analiza vode iz vodovodne mreže za period od jula do decembra ove godine sa svih referentnih tačaka u gradu!

Pokret ujedinjenih fantoma zahteva od JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin da raskine ugovor o pružanju usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, zaključen 12. februara 2015. godine sa grupom ponuđača koju personifikuje njihov zakonski zastupnik Nenad Obradović.
Svi ugovorni rokovi su davno prekoračeni, usluga se ne pruža, a ogroman novac iz budžeta je bukvalno sahranjen u nefunkcionalno postrojenje u privatnom vlasništvu. Niko ne zna šta teče iz slavina, a ne zna se ni kako postrojenje za prečišćavanje vode tretira svoj otpad, šta nam kroz kanalizaciju vraća u reku i u zemljište, koliko truje životnu sredinu.

Pokret ujedinjenih fantoma će Nenadu Obradoviću, navodnom investitoru koji gradi “svoje” postrojenje novcem iz budžeta, poslati čekić da ga polupa, kao što je obećao krajem juna pred premijerom Srbije Anom Brnabić.

Podsećamo i tužilaštvo da je protiv aktera kriminalne ujdurme zvane “izgradnja fabrike vode” u Zrenjaninu podneto nekoliko krivičnih prijava tokom prethodnih godina. Krajnje je vreme da se po tim prijavama postupi i da krivci budu kažnjeni.

Zrenjaninska fabrika vode
Otrovni duet: Nenad Obradović i Čedomir Janjić