16 godina bez vode za piće i 16 godina vlasti Gorana Kneževića u Zrenjaninu

Pokret ujedinjenih fantoma poziva gradsku vlast Zrenjanina da odmah prestane da novcem građana finansira propali projekat prečišćivača za pijaću vodu, da obustavi javne nabavke za dodatnu opremu na lokaciji tog prečišćivača i da odmah raskine ugovor s konzorcijumom koji ga je sagradio, jer za to ima više nego dovoljno pravnih razloga.

Pozivamo gradsku vlast da aktivira instrumente obezbeđenja za “pozajmicu” privatnom preduzeću i vrati u vlasništvo građana sva uložena sredstva u postrojenje za preradu pijaće vode.

Pozivamo tužilaštvo da postupi po podnetim krivičnim prijavama i pokrene istragu za utvrđivanje zloupotrebe javnih resursa.

Političku odgovornost za 16 godina neuspešnog, a veoma skupog poigravanja sa zdravljem građana i niz neuspešnih, a veoma skupih projekata “fabrika vode” morali bi da utvrde građani na slobodnim i demokratskim izborima, kada se za njih izbore.
Pokret ujedinjenih fantoma podseća da je 13 od tih 16 godina bez vode za piće Zrenjaninom upravljao Goran Knežević, kao gradski čelnik ili kao ministar, kao demokrata ili naprednjak, neposredno ili kao siva partijska eminencija.
Goran Knežević je na vlast u Zrenjaninu prvi put stupio 2000. godine i do danas je na njoj, a gradom faktički nije upravljao samo u periodu od 2008. do 2012. jer je tada bio u pritvoru.