Zelenović da se odupre pritiscima

Pokret ujedinjenih fantoma poziva Nebojšu Zelenovića, gradonačelnika Šapca i lidera stranke Zajedno za Srbiju da ne podleže pritiscima da izađe na lokalne izbore.

Očigledno je da je Zelenović pod velikim pritiskom unutar svoje stranke, ali i od strane drugih političkih struktura, nekih nevladinih organizacija, preduzeća, medija, klubova i pojedinaca, koji su u poslu sa gradskom upravom ili javnim sektorom u Šapcu, da pokuša da im opstankom na lokalnoj vlasti obezbedi dalji dotok novca iz budžeta i upotrebu drugih resursa Grada Šapca.

Ohrabrujemo Nebojšu Zelenovića da bude politički dosledan i dostojanstven i da bojkotuje predstojeće izbore na svim nivoima jer će u suprotnom svi oni koji ga savetuju da izađe na izbore ostati u senci, a on će se javno obrukati ako ih posluša.

Neka se Zelenović ne zavarava da ima šanse na izborima samo zato što lokalni mediji u Šapcu nisu pod kontrolom Vučića i zato što može kroz gradsku izbornu komisiju i biračke odbore da spreči zloupotrebe s izbornim listićima. Neka pita Bojana Pajtića koliko mu je od pomoći bila slobodna Radio-televizija Vojvodine i Pokrajinska izborna komisija 2016. godine.

Svi oni koji budu izašli na predstojeće lokalne izbore, bez obzira na lične motive i rezultat koji postignu, poslužiće kao argument Aleksandru Vučiću da su izbori u Srbiji fer, pošteni i demokratski, a da njihov bojkot nije pitanje principa nego kalkulacije.

Zoran Đinđić je 1997. godine odlučio da bojkotuje izbore zbog čega je smenjen s mesta gradonačelnika Beograda, a njegova stranka je ostala van državnog parlamenta. U sledećem mandatu je izabran za premijera Srbije, a njegova stranka je postala najveća vladajuća. Vremena su takva da treba biti kao Đinđić, a ne politički oportunista i ziheraš.