Hapšenja u Zrenjaninu su predizborno zamajavanje

Nedavna hapšenja zbog zloupotreba u vezi sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu su predizborno zamajavanje i bacanje prašine u oči građanima od strane Srpske napredne stranke.

Na isteku drugog mandata aktuelne lokalne vlasti u Zrenjaninu svima je postalo jasno da problem vodosnabdevanja neće biti uspešno rešen pa je vladajuća partija krenula u izbornu kampanju hapšenjem nekoliko osoba koje joj nisu bliske.

Uhapšeni su jedan penzioner, jedan bivši direktor i jedan građanin, a ni jedan funkcioner grada i države koji su tokom prethodnih pet godina zaista odlučivali u tom skandaloznom procesu, od nezakonitog ugovaranja izgradnje “fabrike vode” do sahranjivanja milionskih iznosa iz budžeta u to nefunkcionalno postrojenje.

Glavni krivci za ujdurmu u vezi sa vodosnabdevanjem, ministar privrede Goran Knežević, koji je siva eminencija Zrenjanina i pita se za sve u gradu, i gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je i zakonom odgovoran za izvršenje budžeta, juče su se prejedali na kobasicijadi u Belom Blatu i smejali se u lice građanima, umesto da su privedeni pravdi.

Pokret ujedinjenih fantoma poziva tužilaštvo da smogne snage i uradi svoj posao valjano, istražujući zaista odgovorna lica, a ne samo žrtvene jarce.