Odmah osloboditi Radića i Bajtaia

Pozivamo osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu da hitno ukine meru zadržavanja članovima ekipe KTV televizije Danijelu Radiću i Robertu Bajtaiu, koji su juče privedeni jer su navodno počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Radi se o zloupotrebi vanrednog stanja za obračun s televizijom koja je u poslednje vreme često izveštavala o nemoralnom i nezakonitom ponašanju aktuelnih gradskih čelnika.

Ovog puta, televizijska ekipa je sprečena da snimi prilog o zakazanoj licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu, javnog skupa na kojem se očekivalo prisustvo više od 200 ljudi, što je protivno merama koje je usvojila Vlada Republike Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se poneo poput svog lidera Aleksandra Vučića pa je u nameri da spreči širenje istine upotrebio represiju prema izveštačima. Tragično je što su mu u toj nečasnoj radnji podršku pružili policija i tužilaštvo.

Pokret ujedinjenih fantoma pruža podršku KTV televiziji u naporima da blagovremeno, istinito i celovito informiše građane.