Krivična prijava protiv NN lica iz Gradske uprave Zrenjanina

Pokret ujedinjenih fantoma podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu krivičnu prijavu protiv NN lica iz Gradske uprave Zrenjanina zbog osnovane sumnje da su izvršila krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz člana 248. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Gradska uprava Zrenjanina je 30. marta organizovala javnu licitaciju za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, što je protivno Uredbi Vlade Srbije o merama za vreme vanrednog stanja. U čanu 4. te Uredbe nedvosmisleno je propisano da se zabranjuje sazivanje i održavanje zborova i svih drugih okupljanja građana na otvorenom prostoru.

Pokret ujedinjenih fantoma je više puta upozoravao nadležne u Gradskoj upravi Zrenjanina da je ta licitacija protivna propisima i da predstavlja rizik po zdravlje građana, a pozvao je i policiju da spreči taj skup.

Pre održavanja licitacije bilo je potvrđeno da je jedan od obolelih od korona virusa i član Gradskog veća Zrenjanina.

Osnovnom javnom tužilaštvu je predloženo da usvoji Rešenje o privremenoj meri kojom bi se Gradskoj upravi Zrenjanina naložila zabrana organizovanja javnih skupova.