Vučić da ne ide u Ćupriju

Pokret ujedinjenih fantoma poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da izigrava kurirsku službu za dostavu medicinske opreme i da odustane od najavljenog odlaska u ćuprijsku bolnicu.

Aleksandar Vučić je po sopstvenom priznanju hronični kardiovaskularni bolesnik pod terapijom, što znači da spada u rizičnu grupu osoba kod kojih se očekuje komplikovana klinička slika i teška stanja u slučaju zaražavanja korona virusom.

Osim što ugrožava sopstveno zdravlje, Vučić bespotrebno ugrožava i zdravlje više desetina ljudi koji su angažovani prilikom svake njegove terenske aktivnosti, od radnika u obezbeđenju, preko novinara, snimatelja i saradnika koji ga prate, do onih koji ga dočekuju i ugošćavaju.

Aktivnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića su direktno suprotne apelima stručnjaka koji zahtevaju da se poveća fizička distanca među ljudima, da se na javnim mestima ne okuplja više od dve osobe, da se ne izlazi iz kuća bez preke potrebe, a da se sve poslovne aktivnosti maksimalno redukuju i obavljaju na bezbedan način.

Nadležnosti predsednika Republike Srbije su takve da ih je nesumnjivo moguće obavljati u kabinetu, kod kuće i putem savremenih sredstava komunikacije, bez rizika po zdravlje i živote ljudi.

Pokret ujedinjenih fantoma poziva lekare da svojim autoritetom utiču na predsednika Srbije kako bi korigovao svoje dosadašnje neodgovorno i opasno ponašanje.