Otvoreno pismo ministru policije Aleksandrvu Vulinu

Ispoštovani ministre Vulinu,

„Srbija je danas bolje i bezbednije mesto za život“ reči su koje ste izgovarali ovih dana često posle hapšenja kriminalne grupe okupljene oko Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja. Da li je Srbija zaista bolje i bezbednije mesto za život samo za vrh vlasti ili i za obične gradjane voleli bi da se uverimo i na drugim važnim pitanjima koja i danas nemaju odgovore :Jovanjica,Krušik,Savamala….Da li je ovo samo selektivna borba protiv organizovanog  kriminala gde su ugruženi samo interesi i bezbednost vrha vlasti od strane ljudi sa kojima su do juče saradjivali po raznim osnovama ostaje otvoreno pitanje. Svi znaju da su ovakve i slične kriminalne grupe suštinski funkcionisale kao deo vladajuće stranke, i kada se kupuju glasovi i razbijaju mitinzi,učestvuje u pritiscima na birače ……i ko je onda mafija ,a ko se bori protiv mafije.

Zakonski zastupnici PUF Milan Pernat i Miljan Čičić se iskreno nadaju da će u nekom narednom periodu dobiti odgovor na pitanje ko je Milana Pernata 08.07.2020.godine  tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije napao  sa upaljenom bakljom uperevši je u lice i tom prilikom oteo mobilni telefon. Nakon što mu je oteo telefon, napadač je viknuo “ovo ti je pozdrav od Neše sline”, a zatim pobegao u gužvu”.Ovaj slučaj je isto veče prijavljen PU Zrenjanin  i do dana današnjeg nema odgovora na pitanje ko je to uradio. Da li postoji mogućnost da lica koja su napala PUF su pripadnici navijačke grupe „Janjičari“ koji su bili izuzetno angažovani na „suzbijanju“ letošnjih protesta protiv vlasti, pri čemu su napadali građane koji su iskazivali nezadovoljstvo režimom. Ova vlast je pretvorila Srbiju u jedinu zemlju na svetu gde se kriminalci nazivaju navijačima, i gde takvi imaju štekove na drzavnom stadionu, jednog od dva najveca kluba u zemlji.

I za kraj PUF pozdravlja hapšenje organizovane kriminalne grupe na čelu sa Veljkom Belivukom, koje je prvo pravo ozbiljno hapšenje u Srbiji u poslednjih devet godina, i iskreno se nada da nećemo dobiti zamenu jednih mafijaških kadrova drugima.

PUF