Građanski protest “Izađi i kaži stop krađi” u Zrenjaninu

Gotovo tri stotine građana je danas izašlo na ulice Zrenjanina da bi izrazili svoje nezadovoljstvo povodom sumnji na izborne neregularnosti koje su se odigrale tokom izbornog dana 17. decembra kako u Zrenjaninu, tako i u celoj Srbiji.
Prvi se građanima obratio mladi aktivista Promena u fokusu – PUF, Dejan Janjić.

Potom se građanima obratila Sonja Pernat iz Stranke slobode i pravde koja je svojim nastupom jasno stavila do znanja da se malverzacije sa voljom građana neće tolerisati.

Nakon govora ispred stare Robne kuće građani su se upustili u protestnu šetnju do zgrade Područne policijske uprave Zrenjanin gde im se obratio kopredsednik Promena u fokusu -PUF Miljan Čičić.
U skladu sa prikupljenim dokazima koji se tiču kupovine glasova neposredno pre izbora, a u koje je umešana JKP Čistoća i zelenilo, dokumentovani dokazi će biti predati policiji.
Obzirom da nas u roku od 6 meseci očekuju redovni lokalni izbori u Zrenjaninu, Promene u fokusu – PUF daje reč građanima da ćemo se boriti za stvaranje što boljih izbornih uslova pre samih izbora, a nakon toga i za svaki izboreni glas koji će dovesti do promena u Zrenjaninu!