Podrška učenicima, profesorima i roditeljima učenika škole “Uroš Predić”

Ukoliko bi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Vlada Vojvodine prihvatili mišljenje lokalne samouprave da se ne izvrši upis učenika u prvi razred naredne školske godine, već da se tri područja rada za koja školuje ova obrazovna ustanova, preraspodele u tri srednje škole, otvara se veliki broj problema za koje izvesno lokalna samouprava nema adekvatno rešenje.
Sve je počelo prošle godine kada je zatvorena zgrada Tehničke škole jer ne ispunjava uslove za rad, a kolektiv i đaci su preseljeni u školu „Uroš Predić“ što je trebalo da bude privremeno rešenje.
Kao prvo, zgrada Tehničke škole je odavno u veoma lošem stanju. Lokalna samouprava nije preduzela korake da se problemi te škole reše nego je kao rešenje ponudila preseljenje Tehničke škole u hemijsku školu.
Kao drugo, zaključeno je da je „Stav i interes grada Zrenjanina da se u školskoj 2024/25. godini u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi ‘Uroš Predić’ ne izvrši upis učenika.”
Šta se tačno krije iza ovoga se ne zna, ali je evidentno da će na ovaj način biti ugroženi i učenici i profesori ove škole. Rešenje postoji, ali izgleda da ne postoji dobra volja da se ovaj problem reši na pravi način.
Ukoliko se gašenje škole ostvari, nemali broj zaposlenih biće u problemu.
Pokret PROMENE U FOKUSU – PUF daje podršku deci, profesorima i roditeljima učenika ove škole u rešavanju ovog problema na najbolji mogući način.