Decenijski problem Zelenog Polja

Nakon što je prošlo više decenija od formiranja naselja Zeleno Polje meštani ovog naselja ni dan danas nemaju kompletiranu putnu infrastrukturu.

Naime, pored nekih ulica koje nisu uopšte asfaltirane, postoje one ulice koje su jednom polovinom pokrivene asfaltom, a drugom ne, ili ulice u kojima je urađen tek prvi sloj koji prethodi finalnoj obradi. I tako teku obećanja od izbora do izbora. Takođe, veliki problem meštana jesu poprečne manje ulice, koje verovatno i ne postoje za gradske čelnike, a u pitanju su prolazi kojima dnevno prođe stotine ljudi, automobilima, dvotočkašima i pešaka. U međuvremenu, porodice, komšije i prijatelji koji koriste ove puteve osim česte posete auto perionicama, moraju da misle i o trapu svog automobila učestalije nego što bi inače to bilo potrebno.
Ovaj problem je vrlo lako rešiv uz dobru volju gradske vlasti i on bi bio korak ka konačnom uvođenju ovog naselja u norme 21. veka, a da pritom ne govorimo o obećanju gradnje pijace i mnogih drugih davno i olako izgovorenih i obećanih reči.

Ukoliko nam građani naselja Zeleno Polje ukažu poverenje na narednim izborima daćemo svoj doprinos ka konačnoj modernizaciji ovog velikog i bitnog dela grada Zrenjanina.

Dejan Janjić – Promene u fokusu PUF