Nakon preplaćenog piva, građani će i dalje piti tehničku vodu!

Iz medija se ovih dana prenela nezvanična informacija da lokalna vlast SNS – SPS planira da potroši preko 30 miliona dinara u svrhu održavanja “Dana piva” u avgustu mesecu.

Postavljamo pitanje donosiocima ove odluke: “Da li je gradu koji nema pijaću vodu već dve decenije, gradu koji je jedan od najskupljih za život u Srbiji najneophodnije trošenje nerezonske svote novca zarad veselja koje će trajati nekoliko dana? Za veselje koje da ironija bude veća, njegovi domaćini, građani Zrenjanina moraju da izdvoje ozbiljna sredstva iz kućnog budžeta da bi u tom veselju koliko je moguće uopšte i učestvovali.

Promene u fokusu – PUF se zalaže za jačanje lokalnih turističkih kapaciteta, i nije tajna da je to jedna od naših vizija budućnosti Zrenjanina, međutim kritika je upućena na adresu Gradske kuće jer smatramo da u ovom momentu postoje gorući problemi koji više ne mogu da čekaju da budu rešeni. Pored nedostatka pijaće vode, podsećamo građane da žive u gradu u kom su gradska jezera u potpunosti zapuštena, trotoari i putevi su popucali, a sam kulturni i zabavni sadržaji su misaona imenica izvan avgusta meseca.


Neophodno je da grad živi svih 12 meseci u godini, jer je to jedini način da se mladi zadrže i vraćaju u svoj rodni grad.

Foto: Grad Zrenjanin