ODRŽANA SKANDALOZNA SEDNICA SO ZRENJANIN

Više nego skandalozno se može nazvati jučerašnje prvo zasedanje Skupštine grada Zrenjanina nakon lokalnih, junskih izbora.

Predstavnici opozicije nisu dobili materijal za 11 tačaka dnevnog reda, čime je Zrenjanin postao jedini grad koji je to uradio.Odbornici PUFa i SSPa su svoje negodovanje izražavali držeći transparente koji su sadržali poruke upućene predstavnicima vlasti da čitaju izveštaj kriminalne organizacije i da su pokrali izbore. Glasanje i odobravanje, klimoglavo tapšanje su jedino što odbornici vlasti znaju.


Srpska napredna stranka je u svom stilu nastavila da gazi dostojanstvo građana i uklonila već prvi dan poslednji atom demokratije iz Gradske kuće.Ovo su sve razlozi zbog kojih su odbornici SSP i PUF polagali zakletvu sami u holu.

Paralelno sa dogadjajima u sali PUF je organizovao protestnu akciju povodom konstituisanja Skupštine grada gde su pokušali da unesu cveće kako bi ukazali na „sahranjivanje grada“. Kada su predstavnici PUFa pokušali da uđu u salu – obezbeđenje im to nije dozvolilo,a nakon verbalnih incidenata sa obezbeđenjem, odbornika Petra Petrovića je obezbeđenja udarilo glavom – te mu, na taj način, nije dozvoljeno da uđe u salu. Odbornik Petar Petrović je zbog ovog slučaja podneo dve prijave policiji, jednu zbog fizičkog napada, a drugu za sprečavanje kretanja – čime su ga sprečili da prisustvuje sednici.