Za SNS nisu važni problemi građana, održana 3. sednica Skupštine grada Zrenjanina

Još na početku zasedanja treće Skupštine grada Zrenjanina iz pojedinih tačaka dnevnog reda se jasno videlo koliko su korupcija i kriminal zahvatile gradsku vlast.

Da bi korupciju i kriminal, na koje su odbornici PUF-a argumentovano, koristeći baš njihove izveštaje, sakrili od građana Zrenjanina, oni su pribegli jedinom sredstvu, a to je zatvaranje sednice za javnost.

Sednica je počela predlozima opozicije za dopunama dnevnog reda, a to su bili zahtevi za ostavkama odbornika i članova gradskog veća čije je delovanje analizirala Agencija za sprečavanje korupcije i dala mišljenje da su u ozbiljnom sukobu interesa. Svaki slučaj je bio detaljno obrazložen i javno analiziran, a to je kršenje zakona. Svi predlozi su odbijeni.

Predlog Miljana Čičića šefa odborničke grupe PUF bio je obezbeđivanje i postavljanje mernih stanica po gradu, za praćenje kvaliteta vazduha putem web ili mobilne aplikacije čije će rezultate gradjani moći da prate takodje je odbijen.

U nastavku sednice odbornici PUFa su se uključivali u raspravu vezanu za rebalans budžeta i rasipničkog trošenja novca gradjana Zrenjanina.Rasprava se nastavila i tokom daljeg toka sednice, gde je odbornik Čičić argumentovano iznosio činjenice,a koje su se ticale subvencionisanja JKP “Vodovod i kanalizacija” u iznosu od 135 miliona dinara.

Tom prilikom je podsetio sve prisutne u sali na više puta data i prekršena obećanja vezana za rešavanja pitanja ispravne pijaće vode. Srpska napredna stranka je u svom stilu nastavila da gazi dostojanstvo građanam,a glasanje,odobravanje I klimoglavo tapšanje su jedino što odbornici vlasti znaju.

PUF!